Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygprojekt i pengakris

/
  • Bygge på is. Biggles Café för bara någon månad sedan. Pengabrist gör nu att vidare byggnationer stoppas
  • Upptagen. Telefonen ringer. Calle Rönn har upplevt roligare dagar än dessa i sitt liv

Annons

- Det är väldeliga problem.

Calle Rönn menar att strulet har att göra med projektet Siljan Flying Circus och Biggles Café. För att slutföra projekten krävs bland annat att de regionala EU-pengarna trillar in. Kontakterna med ansvariga för regionala utvecklingsstöd har inte fungerat, menar Rönn. Återremisser, prutningar, ständiga förseningar och skenande kostnader har till slut försatt ekonomin i rejäl gungning.

- Jag är kritisk och besviken. Likviditeten är i kris, konstaterar Calle Rönn, samtidigt som han erkänner att han misslyckats.

Han hade räknat med att under resans gång även finna sponsorer och företagspartners. Mängder av ansökningar har även lämnats till olika andra myndigheter där det sökts projekt eller företagsstöd. Av det blev det inte mycket, menar Rönn.

- Där har jag misslyckats.

Han pekar på Dalhalla som ett exempel. Där finns bidragen och sponsorerna och ändå är flygprojektet i Siljansnäs nog så spektakulärt och unikt, som Calle Rönn uttrycker det.

Som en direkt följd av den uppkomna prekära situationen skjuts invigningen på framtiden till nästa vår och skalet av storsatsningen Biggles Café får fortsätta att vara ett skal ett tag till.

- Det känns tungt. Totalt saknas flera miljoner innan projektet blir helt färdigt.

Mer läsning

Annons