Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start för airparken

Annons

För en dryg månad sedan kunde tidningen berätta att privata intressenter förbereder en stor airpark-satsning vid flygfältet på Himmelslätten.

Ulla och Stefan Nyström äger två markområden intill flygfältet och har centrala roller i gruppen.

-I den nybildade intresseföreningen ingår också representanter för bland andra Gagnefs flygklubb, Gagnefs golfklubb, fiskevattenägarna och näringslivet. Genom att vara lyhörda för idéer och synpunkter vill vi se till att projektet blir så bra som möjligt, säger Ulla Nyström.

Arbetet med en planutredning pågår och målet är att airparken ska detaljplaneläggas så att byggnationer ska kunna inledas under nästa år, i bästa fall under våren 2007.

-Vi jobbar just nu med en hemsida, med adressen info@himmelslatta-airpark.se, som kommer att översättas till engelska och franska. Redan om några veckor kommer vi att gå ut med en intresseanmälan och erbjuda intresserade att teckna sig för airpark-tomter, informerar Ulla Nyström och berättar att tomterna blir på ungefär 2 000 kvadratmeter.

Flygfältet kommer också att besiktas för att de ansvariga ska se om det behövs förbättringar för att banan ska uppfylla gällande krav.

Röjningsarbeten har inletts i banans förlängning västerut och intressenterna ser också över olika möjliga anslutningar till kommunens vatten- och avloppsnät.

-Hittills har vi inte hört en enda negativ röst, men de som av någon anledning är oroliga eller tveksamma är välkomna att höra av sig. Vi är angelägna om att ge en så utförlig och korrekt information som möjligt, understryker Ulla Nyström.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons