Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyg och dans i Malung även i år

Annons

Förra året hade flygdagarna omkring sex hundra besökare. I år räknar arrangörerna med betydligt fler.

Det är under fredagen och lördagen i slutet av Dansbandsveckan som man på dagtid arrangerar flygdagarna. Det är Malungs flygklubb och Malungs modellflygklubb som arrangerar gemensamt och tanken bakom flygdagarna i Malung är att man vill marknadsföra både modellflyget och sportflyget. Samtidigt vill man också visa vilken ändamålsenlig flygplats man har i Tällbyn i Malung.

- Vi vet att intresset för den här verksamheten är mycket stort och det visade inte minst antalet besökare förra året utan någon större marknadsföring, säger Dan Mattsson som är ordförande i Malungs modellflygklubb.

- Det finns många som håller på med modellflyg och här har man ett utmärkt tillfällle att utbyta kontakter och vidareutveckla sitt kunnande, fortsätter Dan Mattsson.

Det kan nämnas att banan vid flygfältet är 800 meter lång och att det är lika långt som flygfältet i Dala-Järna där man bland annat kan ta ner gamla bombplan som användes under andra världskriget.

- Detta visar vilken kapacitet som finns när det gäller Tällbyns flygplats, men det vore kanske önskvärt att banan kunde förlängas ytterligare ett par hundra meter.

Sivert Bergman, ordförande i Malungs flygklubb, berättar också att flygfältet används mycket flitigt. Inte minst av brandflyget sommartid. Och enligt Dan Mattsson finns ett mycket stort intresse för den här verksamheten också från Norge. Förra året hade man många norska gäster under de två flygdagarna.

Att både flygklubben och modellflygklubben har sin verksamhet förlagd till samma flygfält ser båda parter som mycket positivt och det har också främjat de båda klubbarnas verksamhet.

Då det gäller gäster vet man i arrangörsleden att man också i år kommer att få besök av Siljan Flying Cirkus och det ser man verkligen fram emot.

- Vi tror att flygdagarna kommer att bli någonting alldeles extra, säger Sivert Bergman, Malungs flygklubb, och Dan Mattsson, Malungs modelflygklubb.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons