Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fly Me har gått i konkurs

Annons

Flygbolaget Fly Me har gått i konkurs nu på morgonen. Konkursen drabbar småspararna och 2 500 resenärer berörs under dagen.

Konkursansökan lämnades in över disk vid Göteborgs tingsrätt på morgonen och vid 09.30-tiden tog en rådman vid rätten beslut om konkursen som därmed är ett faktum. Rätten utsåg också en konkursförvaltare.

Handeln med Fly Mes aktier har stoppats på Stockholmsbörsen efter konkursbeskedet vid halv elva-tiden i går kväll. Men konkursen kommer inte som någon överraskning för Aktiespararna.

Konkursen är dyster och drabbar främst småspararna, anser Ek. Han är kritisk till ledningens agerande.

Fly Me:s tal om att Handelsbankens spärrning av pengar skulle ha orsakat konkursen ger Gunnar Ek inte mycket för.

Lågprisflyget generellt går bra och är i växande. Runt 30 procent av Europatrafiken utgörs av lågprisbolag.

Fly Me:s resenärer fick beskedet via sms vid 01.30-tiden på natten. Alla flygningar är inställda och enligt Thaulow berörs 2 500 resenärer enbart under dagen.

Konsumenternas Bank- och finansbyrå har redan fått många samtal från resenärer som vill ha råd angående sina biljettköp hos Fly Me.

Torbjörn Vading är en av alla drabbade resenärer. När han kom till Arlanda tidigt på morgonen möttes han av beskedet att hans flyg till Göteborg var inställt.

Företagets 220 anställda har ännu inte fått veta att styrelsen tagit beslut om att upphöra med flygverksamheten.

Enligt Finn Thaulow har inte bolaget tillräckligt med likvida medel för att upprätthålla verksamheten.

Det danska lågprisflygbolaget Sterling erbjuder med anledning av Fly Me Swedens konkurs samtliga Fly Me-passagerare att flyga med Sterling på sina befintliga biljetter. Strandade utlandsresenärer erbjuds, i mån av plats, att gratis resa hem med Sterling.

Fly Me firade under gårdagen treårsjubileum. Enligt Thaulow kommer konkursen i ett läge där bolaget var på väg att bli lönsamt. Vad som händer för de passagerare som bokat biljett via Fly Me kunde han inte svara på.

Konkursen rör Fly Me Sweden, som är ett dotterbolag till börsnoterade Fly Me Europe. Enligt Finn Thaulow omfattar fredagens konkurs inte moderbolaget.

TT

Mer läsning

Annons