Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flottar-Johan besökte Lions i Malung

/
  • Flottar-Johan. När Lions Club i Malung hade sitt senaste möte hade man bjudit in

Annons

Det var ett mycket fängslande och intressant program som Flottar-Johan hade och han besitter onekligen en berättarkonst som det är få förunnat att ha. Vid besöket hos Lions Club berättade han om hur han startade och under drygt tjugo år drev verksamhet i Klarälven där han hyrde ut flottar. Det var under åren 1980-2000 som han rev denna verksamhet innan han överlät den till en annan person.

- Under dessa år har man räknat fram att det varit cirka hundra tusen gästnätter och att mina flottar gick sammanlagt 45.000 mil efter Klarälven säger "Flottar- Johan" som också berättade om en del episoder och flottarfärder men kunde samtidigt konstatera att under alla år var det olycksfritt.

- Jag såg alltid till att det var en hög säkerhet innan jag skickade iväg familjerna på några dagars flottfärd. Var det alltför högt vatten vilket det kunde vara vid något enstaka tillfälle så valde vi att inte åka på Klarälven säger "Flottar-Johan" Persson.

Att "Flottar-Johan" ofta finns i Malung har sin förklaring. Under många år arbetade "Flottar-Johan" i Malung och pendlade då mellan hemorten och Malung och dessutom har han nära släkt i bygden.

För en tid sedan gav han ut en diktsamling "555" och den boken har sålts mycket bra och där finns det också en hel del dikter med Malungsanknytning berättade "Flottar-Johan".

- Men snart kommer det ytterligare en bok. Och den boken kommer bland annat att handla om en del Malungsprofiler som jag mötte under åren som jag arbetade i Malung. Det blöir bland annat artiklar om framstående industrimän och andra framstående Malungsbor och "Flottar-Johan" berättade att han räknar med att den boken kommer att ges ut någon gång under året.

Det var ett mycket uppskattat kåserande och berättande som "Flottar-Johan" framförde den här kvällen och det är med säkerhet många som ser fram mot hans nästa bok där det kommer att handla mycket om kända Malungsprofiler.

Mer läsning

Annons