Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Florin kan vara bortförd

/
  • Det är nu snart två veckor sedan Florin försvann från Kvarnberget, och den senaste veckan finns inga säkra iakttagelser av honom i Falun.

Föreningen DogRescue har återtagit ägandet och ansvaret för den rumänske gatuhunden Florin.
Samtidigt sätts nu en äldre blå bil med skadad framskärm i fokus i sökandet efter den försvunna hunden.

Annons

- Den blå bilen är det enda vi har att gå efter i dagsläget, då Florin inte sett i Falun sedan 14 januari, säger ordföranden i DogRescue Johanna Sandberg i Rättvik.

Hon avfärdar helt uppgiften om att Florin ska ha setts på bilder från webbkameror vid Källviksbacken och ute på Runn den senaste veckan.

Däremot är Johanna Sandberg angelägen att komma i kontakt med den kvinna, som plockade upp och stoppade in en stor hund i en blå bil i korsningen Trotzgatan/Gruvgatan vid lunchtid förra måndagen.

- Fyra av varandra oberoende vittnen har rapporterat om händelsen, och jag vädjar därför till kvinnan med hunden att höra av sig, förklarar Johanna Sandberg.

Det kan finnas en helt annan naturlig förklaring till det som uppmärksammats i gatukorsningen. En förklaring som gör att DogRescue kan släppa sökandet efter bilen och fokusera på annat.

- Skulle Florin ha blivit upplockad på det här sättet vill i vi bara få honom tillbaka, och vi kommer inte att gå vidare rättsligt med det, framhåller Johanna Sandberg.

Föreningen arbetar i dagsläget bland annat med att affischera efter Florin i Faluns utkanter, och Johanna Sandberg vill passa på att tacka alla som på något sätt hjälpt till i sökandet.

Självklart behöver föreningen även fortsättningsvis all hjälp den kan få. Så har du tips om Florin eller frågor att ställa, ring då Johanna Sandberg direkt på 073-154 32 99.

Mer läsning

Annons