Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flitpeng till prisetav färre anställda

Annons

Efter att ha trilskat i ett år är politiker i vård- och omsorgsnämnden nu beredda att återinföra den så kallade flitpengen för handikappade.

Nämndens arbetsutskott behandlade ärendet på onsdagen. Enligt Lennart Neijmer (s), vice ordförande, kommer flitpengen att kosta 600 000 kronor i år.

-Vårt förslag till nämnden är att detta finansieras genom att vi inte återbesätter en heltidstjänst inom den särskilda omsorgen.

Nuvarande befattningshavare går i pension i november.

-Och vi tar inte in vikarier för två anställda på 1,5 tjänster inom särskilda omsorgen som kommer att vara föräldralediga i år, upplyser Neijmer.

Han varslar också om att det vid nämndens möte i början av februari eventuellt tas beslut om vissa avgiftshöjningar för handikappade som nyttjar den särskilda omsorgen.

Beslutar nämnden enligt arbetsutskottets förslag betyder det att alla handikappade som deltar i aktiviteter på Dagcenter eller Knuten får 40 kronor i flitpeng för heldag och 30 kronor för halvdag.

-Arbetsutskottet var inte enigt i sitt yttrande. Annika Risbridger Baumann (m) och Inga Karlsson (v) reserverade sig eftersom de motsätter sig att personalen minskas, påpekar Lennart Neijmer.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons