Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flitig Tällbergstjej får utmärkelse

Annons

Organisationen Eta Sigma Delta tittar mycket på betyg och belönar egenskaper som kreativitet, ledarskap och serviceanda. En fin utmärkelse som bäddar inför fortsatt drivande av föräldrarnas hotell i Tällberg. Rosanna kommer dock inte att ta över Åkerblads förrän hon sett sig om i världen och jobbat runt på olika ställen.

-Det är inget jag vill göra medan mina föräldrar jobbar kvar. Jag väntar gärna tills de går i pension eller vill göra något annat. Det är ingen brådska, säger Rosanna som blir 21 i september.

Medlemskapet gör det också enklare för Rosanna att få jobb utomlands. Organisationen är stor i USA och är även internationellt välkänd. Att ha deras medlemskap i sin meritförteckning betyder mycket i hotellvärlden.

-Det bästa med att jobba inom den här branschen är att du kan få arbete var som helst i världen, säger Rosanna som drömmer om att jobba i just USA.

Den schweizska hotellutbildningen har högre status än de svenska, berättar Rosanna. Man studerar ämnen som marknadsföring, ekonomi och språk. Flera av hennes klasskompisar har redan fått jobb runt om i världen.

Det är blandad nationalitet på studenterna, flera kommer från Sverige.

-Jag är den enda studenten från "norra" Sverige, men sedan studerar jag med folk från hela världen, berättar Rosanna.

För tillfället är hon ledig ett par veckor innan det är dags att ställa sig bakom receptionen på Åkerblads. I dagarna har hon haft besök av en klasskompis. Varun Dmingra kommer från Indien där hans pappa planerar att öppna ett hotell. Under sin visit i Sverige har Varun och Rosanna besökt bland annat en isande kall Falu koppargruva och Skansen, där Tällbergsflickan lyckades leda sin studiekamrat vilse.

Nästa gång är det Rosannas tur att hälsa på i ett, förhoppningsvis, varmare Indien.

CAMILLA SANDY

Mer läsning

Annons