Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickor utnyttjades på ungdomsgård

Annons

Det hände första gången i slutet av december förra året.

Då ska den 25-åriga mannen ha hotat sprida rykten om en under- årig flicka, om hon inte gick med på att ha sex med honom. Efter det fortsatte han att vid flera tillfällen kräva sexuellt umgänge med henne, bland annat i en lägenhet i utkanten av Borlänge och på en krog i samma stadsdel.

Vid flera tillfällen blev han även våldsam.

För polisen har flickan berättat att han slagit henne med knytnävarna, knuffat omkull henne på marken och sparkat på henne. Vid ett tillfälle använde han även ett läderbälte, som han slog mot hennes kropp.

I polisutredningen visade det sig att det fanns fler offer.

Mannen ska ha utnyttjat ytterligare en underårig flicka sexuellt. Det handlar om två tillfällen i januari i år, då flickan berättat att hon utsatts för övergrepp av 25-åringen i en lägenhet.

Ett tredje offer har för polisen berättat att även hon misshandlats och ofredats sexuellt av mannen.

Det ska ha skett på en fritidsgård i Borlänge, där han bland annat ska ha tagit på hennes kropp, tvingat henne att ta på honom och även slagit henne med ett pingisracket i underlivet.

Ytterligare en flicka, även hon underårig, ska på samma fritidsgård och på liknande sätt ha utsatts för sexuellt ofredande och misshandel av 25-åringen.

Nu åtalas mannen för sina handlingar.

Han ställs även till svars för olaga intrång på den aktuella fritidsgården och olaga hot av personal som uppmanat honom att lämna huset.

25-åringen nekar till allt, bortsett från ett fall av misshandel och olaga intrång på fritidsgården.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons