Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flest nöjda LRF-medlemmar finns i Dalarna: "Handlar om hårt arbete"

LRF Dalarna har störst andel nöjda medlemmar av alla LRF-regioner i årets undersökning.
I Dalarna är 77 procent av medlemmarna är nöjda med sitt medlemskap.
– Att vi ökat i antalet nöjda medlemmar i år handlar om ett hårt arbete, säger Martin Moraeus, ordförande för LRF i Dalarna.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Här är sommarpärlorna mellan Dalälven och Örnsköldsvik - med fokus på vackra Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Nöjdheten hos de 5 300 medlemmarna i LRF Dalarna har ökat ordentligt. Detta framgår av den nya medlemsundersökningen för 2017 som har gjorts. LRF står för Lantbrukarnas Riksförbund.

Enligt Ipsos Marketings statistik var antalet nöjda medlemmar i Dalarna högst i hela landet, 77 procent. Detta innebär också en ökning för länet med 26 procent från föregående år. Andelen missnöjda medlemmar är också lägre än rikssnittet, 3 procent mot rikets 7 procent.

– LRFs medlemmar har höga förväntningar på sin organisation. Därför är det så klart extra roligt antalet nöjda medlemmar är så hög i Dalarna, säger Martin Moraeus, regionordförande för LRF Dalarna, i ett pressmeddelande.

Martin Moraeus är regionordförande för LRF Dalarna som har landets nöjdaste LRF-medlemmar. Det visar en ny undersökning.

Enligt medlemmarna i Dalarna så har de viktigaste framgångsfaktorerna varit möjligheterna att påverka de ståndpunkter och frågor som LRF driver. Stöd och råd att erbjuda utbildningar för de som vill utvecklas som företagare har också varit en viktig faktor i detta.

– Trots att LRF är en stor organisation har varje medlem möjlighet att påverka. Att vi ökat i antalet nöjda medlemmar i år handlar också om ett hårt arbete från alla förtroendevalda och personalens arbete på regionkontoret, säger Martin Moraeus.

Mjölkbonden Joakim Borgs från Gustafs (till vänster). I förgrunden: Martin Moraeus, ordförande för LRF Dalarna, som har landets nöjdaste medlemmar.

LRF har sedan flera år tillbaka genomfört en medlemsundersökning för att se hur nöjda medlemmarna är inom olika delar av organisationen. Den senaste gången undersökningen genomfördes var 2016. Då var antalet nöjda medlemmar färre och en trolig förklaring till det handlar, enligt LRF, om en stor förändring i medlemsavgifter.

Men i årets undersökning visar siffrorna att även rikssnittet ökat från föregående år, från 54 procent till 66 procent i antal nöjda medlemmar, enligt Ipsos Marketings statistik. Årets nöjdhetstal är en tydlig markering att nöjdheten nu återvänt i medlemsleden.

Intervjuerna genomfördes från början av januari till början av mars 2017.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons