Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera vargobservationer i Malungstrakten

Annons

Under den senaste tiden har flera vargobservationer skett i trakterna av Malung. Minst tre observationer har kommit till tidningens kännedom.

I trakterna av Öje har två personer sett varg på Öjesjön för en dryg vecka sedan. För en dryg vecka sedan sågs också en varg strax väster om Öje. Vargen befann sig vid sidan av vägen och en bilist passerade mycket nära djuret. Vid detta tillfälle var det snöyra men det råder inget tvivel om att det var en varg. Mycket talar för att det kan röra sig om samma varg som sågs några dagar tidigare på Öjesjön.

I slutet av förra veckan såg man också en varg mellan Granberget och Lisskogsåsen. Det var flera bilister som såg vargen som under en kortare stund befann sig på Europaväg 45.

Just i dessa trakter där man såg den vargen har det under senare år funnits flera vargar och flera vargobservationer har skett.

Med tanke på att det blir allt vanligare med vargobservationer torde detta tyda på att det finns betydligt fler vargar i de här områdena än man tidigare trott.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons