Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera slag slogs för barncancerfonden

Annons

- Vi inom klubben tyckte att vi skulle göra en insats för Barncancerfonden och vi hade ju verkligen tur med vädret, berättade styrelsens ordförande Björn Simonsson när tidningens medarbetare träffade honom vid entrén ett par timmar efter starten.

Då var åtskilligt med spelare, stora som små och pensionärer, i verksamhet ute bland de olika banorna. Hela tiden var det öppet i serveringen där man kunde köpa såväl fika med tilltugg som varm korv med bröd.

Att spela ban- eller minigolf är förhållandevis billigt i Ludvika. För vuxna kostar en runda nätta 25 kronor och barn respektive pensionärer betalar 15 dito.

- Det här är en av landets billigaste banor att spela på. Det är mycket dyrare på andra håll, men vi har valt att inte höja avgifterna. Det är bättre att ligga lägre och ha många spelare än att höja priset och det blir färre som kommer, fortsätter ordföranden.

Målsättningen är att söndagens aktiviteter ska ge en hygglig slant, ett antal 1000-lappar till det behjärtansvärda ändamålet.

För de oinvigda kan i sammanhanget nämnas att Ludvika bangolfklubb tillhandahåller 18 banor med varierande svårighetsgrad.

Området är snyggt och välskött liksom klubbhuset i tegel med karaktär av 50-tal.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons