Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera självmordsattentat i Bagdad

Annons

En bilbomb som detonerades vid en marknadsplats i Sadriyya i Bagdad har dödat minst 82 människor och skadat ett hundratal, säger polisen.

Tidigare i dag inträffade ett självmordsattentat i Sadrstaden i Bagdad som krävde minst 30 människors liv, enligt irakiskt polis. Minst 44 människor skadades.

Dessutom rapporteras ytterligare minst tio civila ha dödats av en bilbomb på en gata nära ett privat sjukhus i stadsdelen Karrada. Bland offren fanns kvinnor och barn.

Fyra poliser dödades och sex civila skadades när en självmordsbombare sprängde sin bil intill en polispatrull i Bagdads västra utkanter. Och i stadsdelen al-Jumhuriyya dödades tre civila och fem sårades när en bomb gömd i en bil detonerades, sade en talesman för det irakiska försvarsdepartementet.

I dag meddelades också att polisen i Ramadi har upptäckt kvarlevor efter 17 människor under två skolgårdar som tidigare kontrollerades av vad som beskrivs som al-Qaidakrigare och rebeller.

Sammanlagt hittades omkring 85 lik i går, många av dem i Bagdad, många av dem med spår av tortyr. De antas vara offer för shiitiska dödspatruller.

Kropparna i Ramadi upptäcktes sedan lärare och elever återvänt efter ett lov och lagt märke till en förfärlig stank, uppgav polischefen Laith al-Dulaimi.

TT

Mer läsning

Annons