Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera intressenter till Granliden

Annons

- Jag är förhoppningsfull om en lösning, det finns flera intressenter. Jag har pratat med Mikael Bergström och Jan-Erik Eriksson på Ludvika kommun.

-Till Bergström sa jag i går att jag inte har lika bråttom som om det rört sig om att sälja färskvaror som sallad, husen står kvar så det tar nog några veckor, säger advokat Riesenfeld.

- Husen är relativt välbefolkade, 34 av 45 lägenheter är uthyrda. Även om husen är gamla så är de i relativt hyfsat skick. Den här konkursen rör sig om det sista egentliga hyreshusbeståndet i Fredriksberg. Stängs området blir det problem i Fredriksberg.

Konkursadvokaten konstaterar att Bergström lagt ett bud men han vill inte kommentera det idag:

- När det gäller bostäder i konkurs så är det inte så enkelt som att sälja en maskin.

-Då säljer man till den som betalar bäst, här ska både banker och tillsynsmyndigheter ha ett ord med i laget.

-Här finns sociala hänsyn så innan jag som konkursförvaltare kan sälja hyreshusen så finns flera bedömningar som måste göras om både ekonomisk och praktisk förmåga.

Olof Riesenfeld kan idag inte avgöra om han blir tvungen att begära en tvångsförvaltning av husen.

- Det finns fyra kubikmeter olja kvar men det går åt mycket olja i dessa hus. Samtidigt går vi mot varmare tider.

-Jag måste också göra en driftsbudget och jag kan inte bedöma om driften går runt eller inte. Jag har idag inte ett underlag att uttala mig om det behövs tillskjutas pengar.

- Om det krävs kan banken bli tvungen att tillskjura pengar, det kallas för pantvård annars måste kommunen tillskjuta pengar, säger Olof Riesenfeld.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons