Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera inbrott i skolan

Annons

Måndag morgon: En krossad ruta på syokonsulentens rum och en försvunnen dator.

Tisdag morgon: Samma sak igen, men den här gången i rummet intill där skolsköterskan arbetar.

Onsdag morgon: En stor ruta i skolbiblioteket, inte långt ifrån skolsköterskans rum, är krossad, en bokhylla sönderslagen och en dator borta.

- Det kan inte vara en så där jättefullvuxen person som har gjort det här, säger skolans rektor Per Gilén när han tittar närmare på förödelsen i biblioteket.

- Särskilt hos syokonsulenten var det ett väldigt litet hål som tjuven tog sig in genom, fortsätter han.

Inte vid något av de tre tillfällena har skolans inbrottslarm utlösts. Exakt vad det beror på är oklart, men en teori är att delar av larmet av misstag kopplades bort i samband med att en kvällsverksamhet nyligen startade i skolans kafeteria.

- Om det är ett tekniskt fel eller något annat vet vi inte just nu, sade kommunfastigheters områdesledare Mikael Lind i går eftermiddag.

De stulna datorerna var förhållandevis nya, samtliga DELL optiplex 240 eller 270 med ett inköpsvärde på omkring 10 000 kronor.

Eftersom all data sparas på centrala servrar är innehållet i princip intakt, men inbrotten innebär ändå en hel del extra arbete och dyra utgifter för skolan.

-Vi får betala en självrisk på 30 000 kronor medan tjuvarnas förtjänst är max 1 500 kronor för alla tre datorer, suckar Gilén som hoppas att polisens brottsplatsundersökning ska leda till ett gripande.

-Tjuvarna vet var datorerna står. Uppenbarligen får de information om det, säger Gilén som inte har någon idé om vem som kan ligga bakom inbrotten.

- Men det är klart att vi lyssnar och hör vad som sägs bland eleverna, säger han.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons