Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera döda i anfall mot Hamasledare

Annons

Minst åtta människor dödades och tolv skadades i ett nytt israeliskt flyganfall mot Gaza i dag. Attacken riktades mot ett hus där Khalil al-Haya, en hög ledare inom premiärminister Ismail Haniyas rörelse Hamas, bor.

al-Haya, som är ledamot av palestiniernas parlament, var inte hemma då angreppet kom men flera av hans anhöriga dödades, enligt sjukvårdare som Reuters talat med.

Kort dessförinnan hade israeliska soldater öppnat eld med stridsvagnar mot palestinier i Gaza som sköt raketer mot Israel, uppgav israeliska och palestinska källor. En taleskvinna för Israels armé sade att soldaterna sköt sedan de sett två raketer avfyras. En person skadades.

Händelserna inträffade sedan Israels regering beslutat att skärpa de militära åtgärderna mot de väpnade grupperna i Gaza i ett försök att få slut på raketelden mot Israel.

En av raketerna från Gaza träffade en restaurang på ett israeliskt kibbutzjordbruk. Restaurangen började brinna men ingen människa skadades, sade israelisk vårdpersonal. Den andra raketen slog ned i samhället Sderot, tillade källorna.

Hamas och al-Fatah försökte på söndagen befästa den bräckliga vapenvilan dem emellan genom att proklamera ett formellt slut på palestiniernas interna väpnade uppgörelser i Gazaremsan.

Burhan Hammad, ledaren för den egyptiska delegation som medlat mellan grupperna, sade till Reuters att de hade "skrivit på en överenskommelse om att upphöra med alla strider, sluta visa upp sina vapen och frige alla som tagits som gisslan".

TT

Mer läsning

Annons