Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera danskar fängslade i Libanon

Annons

Två danska medborgare och en person med uppehållstillstånd i Danmark sitter fängslade i Libanon, uppger danska UD.

Frihetsberövandet av danskarna sätts i samband med striderna nyligen i flyktinglägret Nahr al-Barid i norra Libanon, säger Lars Thuesen vid utrikesdepartementet till Ritzau.

Det finns dessutom uppgifter om att en fjärde person med anknytning till Danmark har gripits, men det är ännu inte bekräftat.

Två av de tre har suttit fängslade en månad, medan den tredje _ som alltså är dansk medborgare _ anhölls i veckoslutet tillsammans med en australisk medborgare.

Lars Thuesen säger att de gripna ännu inte har åtalats. Danska UD har heller inte fått några upplysningar om vad de är misstänkta för.

Striden i Nahr al-Barid står mellan den libanesiska regeringen och den militanta gruppen Fatah al-Islam, som försökt ta kontroll över lägret. Konflikten har kostat över 160 människoliv.

Det har antagits att de gripna danskarna misstänks för att tillhöra den islamistiska gruppen Fatah al-Islam. Lars Thuesen vid UD säger att han inte vet om de är militanta islamister.

UD har begärt att få kontakt med danskarna men det har ännu inte beviljats av de libanesiska myndigheterna.

Striderna i Nahr al-Barid har drivit en stor del av befolkningen där att söka skydd utanför lägret. Många finns i ett annat flyktingläger i närheten.

TT

Mer läsning

Annons