Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler kan få gå från H&M

Annons

Nedläggningen av H&M i centrum kan leda till att personal i butiken i Kupolen tvingas gå.

-Båda butikerna har slagits ihop och det finns en övertalighet, säger Håcan Andersson, informatör vid H&M Sverige.

Förhandlingarna med de fackliga organisationerna är inte slutförda.

Men enligt Håcan Andersson kommer företaget att följa turordningslistan. Vilket innebär sist in - först ut.

När det gäller nedläggningen av butiken i Borlänge centrum vill Håcan Andersson framhålla att det inte är någon strategi företaget har, att se över orter där man i dag är dubbeletablerade.

Någon inriktning på att koncentrera verksamheten till en butik på respektive etableringsort är inte aktuell. Beslutet att lägga ned en av de två butikerna i Borlänge är unikt för Borlänge.

Väntar resultat

efter bränderna

u I lördags gjordes en teknisk undersökning i källaren på ett hyreshus på Ingebjörnsgatan. Där startade en brand i en barnvagn vid 14-tiden på fredagen.

Polisen misstänker att branden var anlagd. Inom de närmaste dagarna väntas ett tekniskt protokoll vara färdigt. Förhoppningen är att det kan ge en förklaring till hur branden startade.

När det gäller branden i Busk-åker i början av november, väntar Borlängepolisen fortfarande på provresultat från SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

Fallet är dock inte prioriterat eftersom det inte finns någon misstänkt gärningsman.

Smet från

olycksplatsen

u En trafikolycka inträffade på nya Tunavägen 07.15 i går. Strax före Mästargatan blev en bil trängd av vägen och kolliderade med en lyktstolpe. Lastbilen som trängde bilen av vägen körde från platsen utan att ge sig till känna.

Enligt uppgift skadades ingen person vid olyckan, men bilen fick plåtskador. Föraren av lastbilen misstänks i nu för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Tjuven tog

julklapparna

u Ett bilinbrott inträffade på Kornstigen i går morse. Någon hade brutit upp dörrlåsen och stulit tre väskor med kläder och julklappar.

Mer läsning

Annons