Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler än beräknat kan dö i trafiken

Annons

Midsommarhelgen har redan skördat fem dödsoffer.

Myndigheten räknar statistiskt med åtta döda i midsommartrafiken. En dyster siffra som kan komma att överträffas om trenden håller i sig. Fem personer hade redan mist sina liv fram till lördag kväll.

Tidigt på midsommardagens morgon omkom en 21-årig man då han förlorade kontrollen över sin bil i Halmstad. Bilen for över ett skyddsräcke på Tylösandsvägen. Bilens passagerare klarade sig med lindriga skador.

Bara några timmar tidigare omkom en 16-årig flicka från Hedemora i Dalarna. Hon färdades tillsammans med två män, 21 och 27 år gamla, på en fyrhjulig motorcykel när de frontalkrockade med en traktor med släp. 21-åringen fick allvarliga skador. På släpet fanns ett större antal ungdomar som dock klarade sig utan skador.

Även midsommarafton var en olycksdrabbad dag. På eftermiddagen omkom en man i Karlskrona då två personbilar kolliderade på Österleden. Fem personer fördes allvarligt skadade till sjukhus.

Vid 18-tiden omkom en 25-åring vid en singelolycka i Bonserud, en dryg mil norr om Kil i Värmland. Mannen körde av vägen och var död när räddningstjänsten kom till platsen.

Ytterligare en dödsolycka inträffade strax före halv sju. En bil körde av vägen och slog runt på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro. Föraren klämdes fast och fick klippas loss. Han fördes med allvarliga skador till sjukhuset i Skövde där han senare avled.

Flera har även skadats allvarligt vid andra olyckor under båda dagarna. Runt om i landet rapporterar polisen också om olyckor där folk klarat sig undan med en hårsmån.

I Vällingby i västra Stockholm kraschade tre män våldsamt mot flera lyktstolpar, fortsatte in i två stenbumlingar och slog runt. De undslapp dock mirakulöst utan allvarligare skador.

Även om flera polisdistrikt beskriver midsommardagen som en mellandag då folk inte rör sig så mycket lär änglavakten behövas inför kvällen. För enligt Vägverket är midsommardagsnatten lika farlig.

TT

Mer läsning

Annons