Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde misstänkte JFK-bombaren fast

Annons

Den fjärde misstänkte i planerna på att spränga John|F Kennedy-flygplatsen i New York är nu i polisens förvar, rapporterade myndigheterna i Trinidad och Tobago på tisdagen.

Enligt en polistalesman anmälde sig mannen, Abdel Nur från Guyana, självmant till polisen i Diego Martin på västra Trinidad. Han var den ende av de fyra utpekade som ännu befann sig på fri fot.

Attentatsplanerna avslöjades av USA-myndigheterna i lördags. Kvartetten, som utpekades som islamistiska extremister, uppges ha tänkt bomba bränsledepåer och oljeledningar på den internationella JFK-flygplatsen, en av USA:s mest trafikerade flygplatser.

Tre personer hade då arresterats, bland dem en tidigare borgmästare och parlamentsledamot från Guyana vid namn Abdul Kafir som greps i Trinidad. De båda andra var en ännu en medborgare i Trinidad, gripen i hemlandet, och en före detta flygplatsanställd från Guyana, gripen i New York.

En åklagare i New York sade i helgen att planerna inte var så långt gångna att något attentat var omedelbart förestående.

TT

Mer läsning

Annons