Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjälltomter räddningen

Annons

- Just nu är det nämligen slut på kommunens fjälltomter men vi arbetar med att göra i ordning nya områden. Tanken är att tomtförsäljningen ska kunna förstärka kommunens ekonomi med 7-8 miljoner kronor i år, säger Hans-Göran Larsson som är chef för kommunens tekniska förvaltning.

Tre nya byggnadsområden är aktuella men först måste kommunen satsa cirka 4 miljoner kronor på att göra områdena byggklara med vägar samt vatten- och avloppsledningar.

Två av områdena ger 36 nya tomter i attraktiva områden vid Tandådalen uppe i fjällvärlden. Det ena området ligger vid Järvstigen och ger 16 nya fritidstomter. Det andra vid södra Orrliden ger ett tillskott med 20 tomter.

Kommunen håller samtidigt på att göra klart ett område med 27 nya tomter för villor i Sälens by där det är stor efterfrågan på bostadsmark. De nya tomterna ligger vid Vikhansvägen i Sälen.

Närmast ska kommunen begära in anbud för utbyggnaden med vägar och ledningar i de tre områdena. Grovt uppskattat hamnar den sammanlagda exploateringskostnaden på cirka 4 miljoner kronor och de pengarna finns inte budgeterade.

Kommunstyrelsen har beviljat tilläggsanslag och det är en tämligen riskfri satsning. Pengarna kommer tillbaka så fort tomterna kan börja säljas. Fjällområdet i Sälen är ett av landets hetaste nybyggarområden och med både tomt- och stugpriser därefter.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons