Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskens hockeyskola tog hem Guldbryggan

Annons

- Det känns bra, det har varit en tuff konkurrens. Det är ett kvitto på att vi jobbat hårt, det är ett erkännande. Vi jobbar för att trygga sysselsättningen i den norra kommundelen, förklarade Bengt "Fisken" Ohlsson.

De fick ett diplom och en check på 10 000 kronor. Sedan starten för 25 år sedan har den populära skolan haft 25 000 deltagare. Det var Bengt "Fisken" Ohlsson och Lasse Hedlund som tog emot priset och nu siktar de på många år till.

- Vi siktar på åtta ishallar och 1400 elever i veckan, säger Ohlsson med glimten i ögat och poängterar att man måste ha roligt:

- Det har vi varje dag på jobbet.

Vad är det roligaste med att driva hockeyskolan?

- Det är alla ungdomar som kommer. Den största utmaningen är att de ska åka hem nöjda, att de har lite extra med sig hem. Att de känt att det har varit jättekul och har en puff med sig hem, förklarar han.

I motiveringen till priset står det: "Hockeyskolan skapar utveckling och arbetstillfällen. Den norra delen av Rättviks kommun skulle ha svårt att bibehålla en bra servicenivå för sina permanenta boenden om inte Hockeyskolan fanns." Vidare står det: "Hockeyskolan gör ett jättejobb när det gäller att marknadsföra Rättviks kommun och har bidragit till att placera vår kommun i media och på världskartan."

Fiskens hockeyskola tog hem priset i konkurrens med Margaretha Backvall Lindborg, Back Ulla Gustafsson och Susanne Säbb-Danielsson. Förra årets Guldbryggevinnare var Rättvik Boda jordägare.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons