Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firande i Tingshusparken

Annons

Nationaldagsfirandet i Orsa har börjat hitta sin form med olika inslag i Tingshusparken.

- Ändå ska vi försöka överträffa förra årets firande med ännu fler aktiviteter, säger Anders Rosell i nationaldagskommittén.

Högtidstalare är kyrkoherde Anna Björk. Inann hon intar talarstolen på eftermiddagen, har firandet börjat, åtta på morgonen, med att flaggan hissas vid Tingshuset. Därefter följer inslagen efter varandra.

Nytt för i år är att Pelle Klockar visar gamla Orsafilmer i kommunhuset. Det går också att följa med Mikael Stålberg på en "stadsvandring", med start vid Kulturhuset. I samband med högtidsprogrammet, har Lions valt att dela ut årets ungdomsledarstipendium till Kewe Johansson.

Andra saker att ta del av under dagen är att Tornmuséet i kyrkan har öppet i två omgångar, djur- och naturmålaren Lennart Sand visar sin utställning i Kulturhuset och korpen har en tipspromenad.

Högtidsprogrammet inleds med fanparad med hästar och spelmän. Efter tal och stipendieutdelning fortsätter aktiviteterna med hantverkare, mopeduppvisning, clownen Plutt Trudelutt, fiskdamm, ponnyridning. Hemvärnet visar upp sina fordon och lottakåren serverar soppa.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons