Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint före på skiddag

Annons

-Det är nykörda spår här vid stugan och in efter vägen därborta. Där är det cirka 6,5 kilometer spår fram och tillbaka, berättade Karl-Erik Norrgård, en av entusiasterna inom Stora Skedvi IK SOFF som ser till att det finns fina skidspår vid Trylämnet.

-Vi har haft mycket folk här och så har det varit hela tiden från jul, berättade han när tidningen träffade honom inne i stugan.

Karl-Erik Norrgård visade upp ett startkort för "Skäve-vasan". Tanken är att de som åker skidor ska köpa ett kort och sedan åka sitt eget Vasalopp, 90 kilometer, under vintern och pricka in på kortet hur långt de åkt varje gång på skidspåren i Stora Skedvi. Klarar man sina 90 kilometer och lämnar in kortet deltar man i en utlottning av fina priser.

Det hade varit full fart sedan tidiga förmiddagen när 22 barn deltog i årets första serieskidtävling. Många tittade in i stugan för att titta på och få information om ny utrustning och nya vallor och ta sig en fika.

-Vi har pratat vallning och skidor och då med tonvikt på spann, berättade Holger Mårts.

På eftermiddagen fanns det fortfarande mycket bilar på parkeringen och mycket folk ute i spåren.

Där fanns bland andra Säterläkaren Per-Olov Matsson som just avslutat sitt träningspass.

Efter vägen lite längre bort hittade tidningen ytterligare två Säterbor bland alla skidåkare, Anders Bengtsson och Patrik Hjalmarsson, som hade idel lovord att ge över skidspåren.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons