Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint betyg för projekt Handla Mera Hemma

Annons

Susanne Andersson, GBI:s Egon Jonsson och övriga engagerade i projektet hade hoppats få en förlängning av projektet men Hassel kunde, trots många positiva ordalag om hur projektet genomförts, kunde inte ge några sådana utfästelser.

Som så många gånger förr var det ekonomin som satte käpp i hjulet även där här gången.

-Det betyder dock inte att vi ger upp hoppet om att kunna arbeta vidare på något sätt, säger Susanne Andersson. Bland annat är det nu tänkt att våra erfarenheter av projektet ska kunna komma andra regiondelar till godo, att vi ska kunna utgöra en resurs och hjälpta till med våra erfarenheter när man tar upp våra idéer på annat håll.

Det här är ju inte enbart ett länsproblem eller ett regionproblem. Det är ett glesbygdsproblem i stort som det behövs krafttag för att komma till rätta med.

Det känns som vi kommit en bit på väg när det gällt att skapa kontakt mellan allmänheten på landbygden och den lokala köpenskapet, säger Susanne Andersson som kunde konstatera att GBI och projekt Småskalig Landsbygdsutveckling nu officiellt lämnar projektet med "guldstjärna i boken".

Som extra plus noterar hon också kommunens positiva attityd till projektet som pågått sedan augusti i fjol och som även fått ett mycket gott mottagande av såväl köpmän som allmänhet i Grangärde och Säfsnäs.

Fortsättning följer förhoppningsvis.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons