Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnvedens verksamhet i Mora inte hotad

Annons

Finnvedens produktionsenhet i Mora får ta över produktion som motsvarar ett värde på 20 miljoner kronor på årsbasis när Finnveden överger Vansbro.

- Det här är ett tecken på att verksamheten i Mora inte är hotad, svarar Clas Gunneberg på en rak fråga om Morafabriken.

Clas Gunneberg är affärsområdeschef inom Finnveden Metal Structures. Han vill inte uttala sig om vad produktion motsvarande 20 miljoner kronor betyder i mantal.

- Det går inte att uttala sig om för dagen, men för de nyanställningar som kan behövas i Mora kommer erbjudanden att ges till anställda i Vansbro i första hand, säger Gunneberg.

I slutet av april besökte tidningen Finnveden i Östnor, Mora, och platschefen Hans Berggren förklarade då att han inte kände någon oro över den nya ägarbilden. Att riskkapitalbolaget Nordic Capital slukade Finnveden vid senaste årsskiftet.

- Vi litar till det vi presterar genom vår personalstabs stora kompetens, deklarerade han då och fortsatte.

- Vi har infört ett "leanbaserat" produktionssystem som gör att vi kan optimera produktionen med små medel.

Efter beskedet att fabriken i Vansbro stängs vill Hans Berggren inte göra några uttalanden, utan han hänvisar till affärsområdeschefen Gunneberg.

Finnveden i Östnor har 105 anställda och är i fråga om anställningstal mindre än fabriken i Vansbro där 129 varslas om uppsägning.

Från Vansbro flyttas produktion bland annat till Polen och Nordic Capital har antytt att man kan tänka sig satsningar i låglöneländer. Det återstår att se om de satsningarna kommer att fortsätta.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons