Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns inget mitt emellan

Annons

Varför finns det inget mitt emellan när det gäller lagsporter? Det är antingen eller som gäller. Om man är 16 år och kommer på att man vill börja med innebandy, vart vänder man sig då? Alla innebandylag i åldern 16 år har redan spelat tillsammans i flera år och tar inte emot oerfarna spelare som inte spelat förut.

Problemet gäller inte bara nybörjare inom sporten. Jag har spelat innebandy i sju år men slutade nyligen. Det blev för mycket med tre träningar i veckan. Jag älskar sporten och skulle gärna fortsätta på en annan nivå, men det alternativet finns nästan inte. Att börja i ett korplag finns som alternativ men då måste man själv få ihop ett lag som man kan anmäla och det är inte så lätt. Dessutom blir det lite extra kostnader, som till exempel domaravgifter. Om man vill ha en träningslokal att träna i måste man själv betala hyran för den. Vuxna har ofta en fast inkomst och för dem blir det inget problem. Det förklarar varför det är fler vuxna som spelar i korplag.

Jag tycker helt enkelt att det borde bli lättare för ungdomar att starta korplag. Det största problemet är att ungdomar i dag inte ens vet vad korplag är för något. Den vanligaste reaktionen jag får när jag nämner korplag för mina kompisar är: Va? Vad sa du? Vad är det?

Jag tycker skolan kan ha som skyldighet att informera eleverna om korplag och dess möjligheter. Om fler ungdomar visste att det fanns korplag skulle antagligen fler vilja vara med. Skolorna skulle dessutom kunna låna ut sin idrottshall som träningslokal.

Alltså, öka möjligheten för ungdomar att starta korplag.

HELENA

Mer läsning

Annons