Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns det inget sunt förnuft längre?

Annons

Hur står det till med socialdemokraterna i Ludvika när man byter ut en kunnig byggnadsnämndsordförande mot en kvinna som med största säkerhet knappast slagit in mer än några spikar att hänga upp tavlor på?

Jag skulle tro att det behövs fler kunskaper för att förstå sig på byggnationer. Och Barbro Fernkvists uttalande tyder på att hon inte vet vad hon talar om. Lekmän borde väl ha någon kunskap om vad de är satta till att ta ansvar för? I annat fall kan man tacka nej till uppdrag.

Och såpan i landstinget som fortfarande pågår gör inte att vårt förtroende för de valda ökar. Men det ser ut som om det finns hur mycket pengar som helst till arvoden men inte till vården och personalen.

I kommunerna går man med måttband när det gäller barnens rätt till skolskjuts. I stället borde man se till att man har kunniga förhandlare som ser till att skolskjutsavtalen inte blir orimligt dyra och inte som i dag skyhögt över vad en normal månadsbiljett kostar. Trots detta får barnen inte sitta utan utsätts för en större risk att skadas.

Dessutom har de tidsrestriktioner hur och när de får åka. Jag undrar vad de ansvariga hade sagt och gjort om barn också hade blivit skadade i olyckan i Grängesberg? Måste det hända något innan ni som har ansvaret agerar?

Det är nog dags att vi kommuninnevånare och skattebetalare börjar ställa högre krav på de förtroendevalda innan alla börsar är tömda och allt kollapsar.

Jag undrar hur långa möten som skulle tillåtas och hur höga löner och arvoden som skulle godkännas om det var sin egen plånbok man betalade ur?

EN SOM TRÖTTNAT PÅ ALLA RÖROR OAVSETT FÄRG

Mer läsning

Annons