Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finländskt mejeri bojkottas

Annons

Mjölkprodukter tillverkade av det finländska mejeriet Valio i Estland har hamnat på en rysk ungdomsrörelses svarta lista, uppger nyhetsbyrån Fontanka. Det är Unga gardet, ungdomsorganisation inom Rysslands största parti Enade Ryssland, som vill ha bojkott mot de estniska mejeriprodukterna.

Unga gardets medlemmar fäste på måndagen en lista över bojkottade produkter på det estniska konsulatets stängsel i S:t Petersburg. Nyhetsbyrån Fontanka rapporterar att bland annat likören Vana Tallinn, chokladmärken, ostar och Valios yoghurt finns med på listan. Bakgrunden är konflikten kring det omstridda sovjetiska krigsmonumentet i Tallinn.

Valios vd för verksamheten i Ryssland, Mika Koskinen, bekräftar att bolagets produkter som tillverkats i Estland finns med på listan. Största delen av de produkter som Valio säljer i Ryssland tillverkas i Finland.

Valio har ett ysteri i Vöru och ett mejeri i Laeva. Koskinen säger att bojkotten redan märks i produktionsanläggningarna i Estland.

En del butiker i S:t Petersburg har tagit bort alla estniska produkter från sina hyllor. I andra säljs fortfarande bland annat estniska ostar.

TT

Mer läsning

Annons