Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmstjärnor sökes

Annons

- Vi söker med ljus och lykta efter två helt vanliga gråspräckliga bondkattungar, och de får naturligtvis ersättning som alla andra skådisar, säger rekvisitören Lotta Wihl på produktionsbolaget Filmlance.

Hon utlovar också att kattungarna på intet sätt ska utsättas för någon fara, och att den minsta kattungen gärna får ha sin mamma med under dagen som trygghet och stöd.

- Det svåra är bara att hitta två kattungar som är väldigt lika varandra men lite olika gamla, förklarar Lotta Wihl.

Den 3 maj ska den lite större kattungen på tio till tolv veckor leka ute i trädgården på Lindsberg, och den 11 maj ska den mindre på tre till fyra veckor ligga i knäet på huvudrollsinnehavaren Julia Högberg.

Långfilmen Den nya människan är ett 20-miljonersprojekt, som Filmlance gör i Falun tillsammans med film i Dalarna. Manusförfattare är Kjell Sundstedt, regissör Klaus Härö och i en av rollerna syns Maria Lundqvist.

Filmen handlar om svenska kvinnoöden, och är en sannskildring av den tvångssterilisering som många unga flickor utsattes för i slutet av 40- och 50-talet.

En mörk svart historia som behöver mjukas upp med hjälp av de små kattungarna. Så har du en nyfödd eller några veckor gammal gråspräcklig "bondisunge", och vill låta den vara med hör då snarast av dig med bild på kattungen till tidningen.

Kattungebilder med information om ålder kan mejlas till:

pia.persson@daltid.se

eller postas till:

Falu Kuriren,

Box 265

791 26 Falun

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons