Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filippinska soldater halshuggna

Annons

Fjorton filippinska marinkårssoldater har stupat, varav tio hittats halshuggna, sedan de sänts ut för att söka efter en kidnappad italiensk präst. Den filippinska militären uppger att militanta islamister ligger bakom halshuggningen.

Soldaterna dödades vid en strid i tisdags nära staden Tipo-Tipo på ön Basilan, där gruppen Abu Sayyaf, en organisation som ska ha band till al-Qaida, och den muslimska frigörelsegruppen Milf har fäste.

Militärstyrkan skulle undersöka uppgifter om att den 57-årige prästen Giancarlo Bossi synts till i området tillsammans med sina kidnappare, uppgav marinkårens talesman Ariel Caculitan. Han sade att soldaterna mötte en beväpnad grupp med medlemmar från både Abu Sayyaf och Milf.

Bossi fördes bort den 10 juni av beväpnade män. Milf, som är Filippinernas största separatistgrupp och deltar i fredssamtal med regeringen, förnekar all inblandning i brottet och deltog inledningsvis i letandet efter prästen.

Den katolska nyhetsbyrån Asia News skrev i veckan att Bossi sannolikt inte blivit kidnappad av Milf eller Abu Sayyaf, utan av vanliga brottslingar.

TT

Mer läsning

Annons