Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick sparken från byggnadsnämnden

Annons

Kurt Lundberg, 64, (s), ledde i onsdags sitt sista möte som ordförande för byggnadsnämnden.

Efteråt hade personalen samt politikerna i byggnadsnämnden och miljönämnden fest på Gammelgården.

-Det blev ett julbord utan gravöl, säger Lundberg, som dock fortfarande undrar över varför sossarnas "repskap" i måndags avsatte honom som ordförande och inte ens diskuterade att erbjuda honom något annat uppdrag.

-Jag har inte fått någon förklaring till vad jag kan ha gjort för fel.

Lundberg hade gärna fortsatt som ordförande för den nya sammanslagna miljö- och byggnämnden som tillträder från årsskiftet.

Och om det nu var så att en majoritet av partikamraterna absolut ville ha Ingrid Holmström, ordförande i miljönämnden, som bas för nya nämnden, så menar Lundberg att det hade varit lämpligt att han åtminstone tillfrågats om han var intresserad av posten som vice ordförande.

På repskapet hävdade Barbro Fernkvist att det nog inte är så bra att vara ordförande i nämnden när man själv arbetar i byggbranschen. Ett argument som Lundberg har svårt att ta på allvar.

-För det första driver jag inte ett byggföretag utan har ett uthyrningsföretag och det är skillnad. Men andra politiker kan tydligen ha företag. Finnström (Sören, ordförande i tekniska nämnden) är en och vi har även haft en ledamot i byggnadsnämnden som hade företag. På riksnivå är Mona Sahlin ett exempel.

Lundberg berättar att han redan har fått erbjudanden från andra partier om att komma över till dem. Han ska fundera på dessa erbjudanden men har trots allt svårt att tänka sig ett partibyte.

- Jag har varit socialdemokrat hela mitt liv.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons