Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick miljöpriset

Annons

Hedemora kommuns miljöstipendium 2006 går, som tidningen tidigare berättat om, till Svedjans förskola.

I samband med kommunfullmäktiges sammanträde på tisdagen fanns förskolepersonalen Maria Arnestål och Marianne Bergström, och barnen Jennie Arnestål och Siri Vikström-Ilbäcks på plats för att ta emot stipendiet på 10000 kronor.

Motiveringen lyder: "Svedjans förskola har med engagerat arbete stimulerat barnens lekar i en trevlig trädgårdsmiljö. Med enkla och naturliga hjälpmedel har man lyckats skapa en annorlunda och spännande utemiljö för barnen, och på ett pedagogiskt sätt lära barnen om samspelet i naturen på deras egen utvecklingsnivå genom en aktiv utomhusverksamhet."

De tårtor som egentligen skulle ha serverats till fullmäktiges deltagare i går, skänktes i stället till Svedjans förskola.

- Men de äter vi först i vår, för då är fullmäktige inbjudna på en familjefest på förskolan, berättade fullmäktiges ordförande Berndt Nygårds.

Hedemora kommuns miljöstipendium instiftades 1989 och har sedan dess delats ut varje år förutom ett. Förra året blev Norns Bruk och Mats Rönnelid stipendiater.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons