Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick lära sig om dagis

Annons

När mamma och pappa är på jobbet är barnen oftast på dagis. Men vad är det som egentligen händer i barnens värld när föräldrarna inte är med?

För att förbättra kommunikationen och förståelsen mellan personal och föräldrar bjöd förskolan Regnbågen in till Öppet Hus på onsdagen.

- Vi vill att föräldrarna ska få chansen att se vad barnen har för sig.

Oftast är föräldrarna så stressade när de hämtar sina barn att de nog aldrig riktigt har koll på vad deras barn gör här på dagarna, säger Annette Hallberg, förskolelärare.

På förskolan Regnbågen, som i dag rymmer 64 inskrivna barn från 1-6 år, ser personalen även dagen som en chans att visa upp sina nyrenoverade lokaler. Flera rum har fått ny färg och det har investerats i fler och nyare leksaker. Till hösten vill personalen kunna använda lokalerna på ett effektivare sätt. De vill försöka skapa rum med speciella teman, ett byggrum, en dockhörna och en utökad ateljé.

- Det är sådana här gånger man tar sig tid att se vad barnen faktisk gör. Och det är så trevligt att komma hit nu när de har snyggat upp lokalerna. Det såg inget vidare ut förut, säger Helena Matsegård, en av mammorna på besök.

MARTINA JOSEFSSON

Mer läsning

Annons