Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick föras till sjukhus

Annons

Olyckan där en kvinna ådrog sig en misstänkt whiplashskada inträffade under det att hon åkte radiobil, en av Daldansens många åkattraktioner.

- Hon stod stilla med sin bil när någon körde på henne bakifrån, säger Gunborg Morén, ansvarig för Röda Korset i Hedemora.

Senare samma kväll fördes två unga kvinnor med ambulans till sjukhus sedan de uppgivit att de troligtvis drogats. De tror att någon placerade en drog i deras dryck.

- Två tjejer uppvisade samma symptom och hade druckit ur samma flaska, säger Christer Halvarsson, ansvarig för ordningsvakterna i Sveaparken.

Under lördagskvällen greps en man för ordningsstörande beteende.

- Vi hade ett fall där vi fick sätta handfängsel på en person. Och klockan fyra på morgonen hade vi ett inbrottsförsök i diskotältet. Han greps av ordningsvakter som fortfarande var kvar i parken, säger Christer Halvarsson.

Årets upplaga av Daldansen kännetecknas i övrigt som en tämligen stillsam tillställning. En hel del ungdomsfylleri har dock förekommit.

- Vi har ringt hem till föräldrar i de fall där ungdomarna varit för berusade och i vissa fall har polisen kört hem ungdomar, säger Christer Halvarsson.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons