Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt värre i Bodas prästgård

På måndagen höll Boda Diakoni och Mangrant sin årliga klabbfest i Boda prästgård. Efter affischeringen om traditionen blev det genast fullt med besökare så man fick sätta stopp och skriva upp på reservlista.

Annons
Foto: Walters Börje Edenius

Klabbe är en lokal maträtt i Boda och Rättviks socknar, en bastant rätt som man står sig på. Det är plättar bakade av kornmjöl, som man äter med stekta fläsktärningar tillblandade i messmörssås. I Rättvik däremot äter man fläsk och sås för sig, i vissa byar äts även lingonsylt till.

Efter välkomnande och andakt av diakon Ewa Hall Aldegren serverade kökspersonalen med militärisk pli de olika borden, så alla snabbt i sin iver och hunger kunde ta sig an läckerheterna.

Walters Börje Edénius hade en stunds underhållning innan kaffet och lotteridragningarna. Han höll en musikstund där alla kunde minnas och sjunga de gamla söndagsskolsångerna från förr och känna nostalgin från forna missionshus och liknande. ”Jesus älskar alla barnen”, ”Min båt är så liten”, ”Jag älskar söndagsskolan” och många fler sånger klämde alla i med glädje.

Avslutningsvis spelade Edenius ”Aftonklockorna” av Marzian innan alla skildes åt och gick ut bland drivor av snö längs byvägarna.

 

Walters Börje Edenius

Mer läsning

Annons