Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalplats: Dala-Floda

Annons

Det var nervöst in i det sista, berättar Malin Bergman och Inka Trollsås. Ingen hade skrivit upp sig på listorna för workshoparna.

Men ett, tu, tre så var de fulltecknade och i vissa fall övertecknade. Tillsammans med Britta Wålstedt arrangerar de den första DaFlo-festivalen på Wålstedtsgården via föreningen Vidga.

Under tre dagar kan den som törs prova på olika dans-och akrobatikstilar samt sporter. Och det är betoning på den som törs och vill. Det är få begränsningar vad gäller ålder och erfarenhet. Det visar redan första dagens träningspass.

Ett av de mest populära passen utförs på ett uppblåsbart voltgolv, ute på ängen framför gården. Här tränas volter, med och utan skruv, och kroppskontroll. Alla ser ut att ha roligt vare sig de är nyfikna nybörjare eller riktigt duktiga.

Janne Rosén, instruktör vid voltgolvet, är en av Sveriges bästa trampolininstruktörer. Han har lång erfarenhet från cirkusgymnasier, Danshögskolan och Cirkus Cirkörs utbildning i Stockholm.

Arrangörerna är väldigt nöjda med att de lyckats få några av de bästa instruktörerna att komma till festivalen.

- Det känns fantastiskt att få ihop något så bra med både underhållning och jätteduktiga instruktörer, säger Inka Trollsås.

Miko är luftartist och instruktör vid trapetsen. En liten grupp är samlad för att träna luftakrobatik. De tränar grundtekniken på trapets och försöker lära sig tricks som passar var och en.

- Jag längtar redan till nästa år fast jag bara har haft två lektioner, säger Linnéa Wålstedt, en av gårdens döttrar som passar på att prova jonglering och trapets.

En tredje grupp tränar afrikansk dans med Netsanet Assefa. När han var fjorton år började han på en cirkusskola i Addis Abeba. Nu är han cirkuslärare och teaterassistent på Kulturskolan i Konsberg.

Festivalen pågår till och med lördag. På kvällarna är det uppvisningar och musik.

Eventuellt ekonomiskt överskott kommer att gå till Vidgas olika projekt för barn.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons