Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalens baksida - misshandel, stöld och skadegörelse

Annons

Succé för arrangörer och publik. Så löd omdömet om årets musik- och motorfestival i Älvdalen. Det finns en annan bild av arrangemanget - i polisens anmälningsdiarium.

Under natten mot lördagen blev en 15-årig flicka sexuellt ofredad under festligheterna. Polisen är mycket förtegen om detaljerna med hänvisning till att utredning pågår.

Polisen har även fått ett par anmälningar om misshandel som rubriceras som grov. Ett gäng ungdomar har oprovocerat givit sig på två personer och misshandlat dem så illa att båda förlorade medvetandet. Ett av offren måste uppsöka läkare och där väntar enligt uppgift en näsoperation. Den svårast misshandlade är enligt uppgift inte från Älvdalen.

Natten mot lördagen blev en kvinna rånad utanför Älvdalsparken. En person slet av henne handväskan och ett halsband och försvann.

På lördagsmorgonen kom en man hem till sin bostad i en hyresfastighet i Älvdalen. I trapphuset satt ett gäng ungdomar och var kaxiga. En av dem viftade mot mannen med en kniv, men han lyckas helskinnad ta sig in i sin bostad. Det rubriceras som olaga hot.

En mängd stölder av handväskor har inrapporterats. En kvinna hängde sin väska, innehållande bland annat pengar och kontokort, på en stol i serveringen där den stals. I diskotältet stals en handväska under natten mot lördagen och ytterligare två handväskor stals natten mot söndagen.

Till avdelningen skadegörelse hör en anmälan om att Nordeabanken fick ett fönster krossat under fredagsdygnet.

En bil som stod parkerad utanför parken under festligheterna fick vänster sidoruta krossad. Ett annat fordon har blivit av med ett par extraljus. Ett tredje, som som stod uppställt utanför parkanläggningen natten mot söndag, har fått bakrutan krossad. Ett fjärde fordon har blivit förstört av ett gäng ungdomar. Vittnen har iakttagit hur ungdomarna sparkat och slagit på bilen och orsakat bucklor i plåten samt att bakrutan spruckit.

Vid campingplatsen har en bom vid entrén knäckts och vidare har en vägg i ett av campingplatsens ekonomiutrymmen rivits ner. En festivalbesökare har anmält att hon under natten mot lördagen blivit av med sin mobiltelefon, förvarad i en handväska.

På Dalgatan har en blå damcykel har stulits.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons