Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest - trots förlusten

Annons

Det fanns storbilds-tv bland annat vid restaurang HarryÕs och vid Rådhusgården. Vid HarryÕs restaurang satt omkring 400 personer vid bord ute på gatan och följde matchen på en jättelik tv-skärm.

Thomas Hedberg var en av de personer som satt vid uteserveringen. Han förklarar tjusningen med att följa matchen tillsammans med många andra fotbollsintresserade:

-Det är gemenskapen, stämningen och sammanhållningen. Det här är något av Sveriges nationaldag det är både midsommar och fotboll samtidigt, förklarade Hedberg lyriskt. Han tippade inledningsvis på att Sverige skulle vinna med siffrorna 2-1 efter förlängning, men att Argentina vinner hela VM.

-Det här är ett fantastiskt arrangemang, att få sitta ute och följa matchen, konstaterade han.

Till sällskap vid bordet hade han sin bror Conny Hedberg, samt Maggan Sundblad och Sofie. Vid borden satt många i kläder och hattar med svenska flaggans färger. På borden stod kalla öl och stämningen var hög. Många hoppades och trodde på att Sverige skulle ta hem matchen. Inne på restaurangen satt ytterligare 300 personer och följde matchen.

-Vi har nio nya storbilds-tv med plasmaskärm och tre nya bildkanoner, berättar krögaren Tony Persson.

Det här var tredje gången som besökarna på restaurangen kunde följa fotbolls-VM på liknande sätt.

När Tyskland gjorde två noll i inledningen av matchen rullade ett "Neej!" mellan husväggarna på gågatan. Få visste då att detta definitivt var spiken i kistan för de svenska fotbollsdrömmarna. Åtminstone för den här gången.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons