Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest i flera dagar på Brunnsvik

Annons

Det är med anledning av Brunnsviks 100-årsjubileum som det blir ett extra långt midsommarfirande i år. Hela året pågår aktiviteter som på olika sätt knyter an till den anrika folkhögskolans historia, men under midsommarhelgen vill man uppmärksamma det särskilt.

- Midsommar på Brunnsvik är en gammal tradition, säger Lars-Åke Larsson, projektledare för jubileumet och tidigare anställd på Brunnsvik Folkhögskola.

- De har alltid lagt stor vikt vid just midsommarfirandet och därför känns det naturligt att låta några av jubileumsfestligheterna ingå i detta.

Redan i kväll drar de första aktiviteterna i gång. I Brunnsviks sporthall kommer Ludvika musikkår samt Marketta Fransilla och Björn Hedén att framföra musik som sjungits och spelats i trakten kring folkhögskolan de senaste 100 åren.

Och i morgon hjälps barn och vuxna åt med de traditionella midsommarförberedelserna, medan elever från folkhögskolan visar hur gärdsgårdsstängning går till - och innan det är dags för ytterligare musikunderhållning framåt kvällen.

På midsommardagen erbjuds ett par guidade naturutflykter i området, samt en konsert med Dan Andersson-tolkerskan Sofia Karlsson.

Förutom den utsålda konserten med Sofia Karlsson är det fritt fram för vem som helst att delta i de olika aktiviteterna i Brunnsvik till helgen. Men det kan bli trångt, varnar Lars- Åke Larsson.

-Skolan är redan fullbelagd, säger han. 240 människor från hela landet har kommit för att fira midsommar och 100-årskalas i ett.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons