Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest för sommaren

Annons

- Vi har en fantastisk sammanhållning i byn. Jag får aldrig ett nej när jag ber om hjälp att få saker utförda, säger Helena Dufbäck, ordförande i bystugeföreningen.

Gårdsplanen framför Bystugan, den gamla skolan, har blivit en given samlingsplats för byfolket i Noret. Här firas både valborg, midsommar och Norets dag.

- I år arrangeras Norets dag den 27 augusti och jag tror att det blir en riktig hemvändardag med massor av aktiviteter, berättar bybasen.

Helena är nybliven bybo i Noret. Hon har återkommit till Järna efter flera års tjänst i utlandet och upplever stor glädje i arbetet för byns bästa.

Olle Strid har återkommit till hembygden efter 40 år i Arvika och trivs också bra med arbetsuppgifterna i föreningen. Olle har valts till kassör.

- Möjligen har vi fått bybornas förtroende genom att de tror att vi kan tillföra bystugeföreningen nya idéer eftersom vi varit borta en tid från Järna.

Även om traditionen är gammal så fanns det också nya inslag i Norets firande.

Majstången i ny och egen design åkte till väders, Arne Östlund ropade ut vinsterna i lotterierna, familjen Nordin utgjorde kvällens spelmanslag och Börje Gärds hanterade dragspelet under allsången runt de dukade bufféborden och byborna tog för sig av egen mat och byalagets nypotatis och enbärsdricka.

Trivselfaktorn är hög i Noret!

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons