Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest för alla som nystartat

Annons

KRIS riksordförande, kommunalråd, politiker, socialtjänstemän, medarbetare vid frivården och medlemmar.

Ja, många var de som i går tittade in i KRIS lokaler längs Allfarvägen. Där firade föreningen femårsjubileum i Borlänge. Och det är framgångsrika år som de aktiva i föreningen kan blicka tillbaka på.

Medlemsantalet har växt från sex personer till 120, samtidigt som man lyckats hjälpa många som tidigare varit kriminella till nya liv.

- Visst har det funnits fall där personer återfallit i kriminalitet, men många fler är de som med stöd av oss valt att leva ett hederligt liv, berättar Peter Östberg, en av grundarna till KRIS i Borlänge, medan han sätter gaffeln i en stor bit smörgåstårta.

Under de fem år som KRIS verkat i Borlänge, har man upplevt ett stort stöd från omvärlden. Man har i dag ett bra samarbete med kommun, frivård och näringsliv.

Föreningen har också en egen lägenhet, i vilken personer som nyss muckat från fängelse får bo under en begränsad period.

- Och så har vi två Korplag, berättar Peter Östberg.

Han, och fler med honom, drömmer nu om att utöka verksamheten. Vuxenstudier i den egna lokalen planeras och möjligheten att som förening kunna erbjuda medlemmar tidsbegränsade arbeten undersöks.

Men först av allt ska grillarna tändas, kvällens gäster anlända och fem framgångsrika år firas rejält...

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons