Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem ungdomar dömda för en rad brott runt om i Moratrakten

Annons

Fem personer i åldern 16 till 21 år har stått inför tinget och dömts för flera olika brott, bland annat stöld, häleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

En 17-åring som bor i Mora dömdes för stöld och häleri till 60 dagsböter à30 kr, totalt 1 800 kronor. Den 12 september förra året stal han 200 liter diesel ur en lastbil i Vika. Då hade han hjälp av en 21-årig kvinna och en 20-åring. Båda dömdes för medhjälp till stöld. De fick villkorlig dom och 900 kronor vardera i böter.

Det häleri som 17-åringen dömdes för handlade om en båtmotor som stals vid båtplatsen i Öna mellan 21 och 22 juni 2005. 17-åringen har tillsammans med en 17-åring från Rättviks kommun använt båtmotorn. De påstår att de hittat den i Dynggrav i Mora.

17-åringen som har en adress i Rättviks-trakten har dessutom dömts för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och skadegörelse. Den 6 augusti förra året slog han sönder 12 fönsterrutor i en fastighet på Kalmasvägen i Mora. Natten till den 31 oktober tog han en bil på Sollerön och körde mot Mora. Han körde av vägen i en kurva varvid bilen blev totalhavererad. 17-åringen dömdes till vård inom socialtjänsten.

En 16-årig Moragrabb som var med och tog bilen på Sollerön dömdes också till vård inom socialtjänsten.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons