Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem dömda för tortyrdöd

Annons

Fem personer har dömts till fängelse för inblandning i en 32-årig mans död i Borås i december förra året. Mannen misshandlades under tortyrliknande former innan han lämnades att dö i en park i närheten.

Tre män, 26, 31, och 32 år gamla, dömdes till mellan fem och elva års fängelse för bland annat grov misshandel och vållande till annans död. De två män som tingsrätten ansåg varit mest delaktiga i misshandeln dömdes till tio respektive elva års fängelse.

En 51-årig man som erkänt att han kört bilen med den döende mannens kropp till parken samt städat efter misshandeln dömdes till fängelse i tre år för bland annat vållande till annans död.

En 32-årig kvinna dömdes till ett och ett halvt års fängelse för medhjälp till grov misshandel samt skyddande av brottsling.

Den 32-årige mannen misshandlades till döds i en lägenhet som tillhörde den nu dömda kvinnan. Han misshandlades med en stor mängd sparkar och slag mot huvudet och kroppen, blev sedan knivhuggen flera gånger samt rispad över hela kroppen med kniven. Gärningsmännen hällde sedan frätande medel i de öppna såren.

De klippta också av mannens hår på flera ställen och missfärgade delar av kroppen.

Svårt skadad fördes 32-åringen sedan till en park i närheten av lägenheten. Där lämnades han på marken.

Mannen hittades efter ett anonymt samtal till polisen men avled senare på sjukhus.

Samtliga fem åtalade har erkänt en viss delaktighet i dödsfallet. De tre män som döms för grov misshandel och vållande till annans död har medgett varierande grader av misshandel.

Åklagaren yrkade på att männen skulle dömas för mord, men tingsrätten anser att de saknade uppsåt att döda 32-åringen.

TT

Mer läsning

Annons