Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem års kö till dagis

Annons

-Genom alla år har de lovat en avdelning till, säger en mamma som är upprörd över att tvingas skjutsa till andra stadsdelar år efter år.

Hon tycker att politikerna inte tar sitt ansvar när den enda förskoleavdelningen på Gamla berget ständigt är överfull och nästan bara har plats för syskonförturer.

-Jo, så är det. OM det skulle byggas en ny avdelning så är det där, säger Barbro Plantin som är chef för skoldistrikt Berget. Hon påpekar dock att man inom distriktet klarar av att erbjuda barn förskoleplats inom lagstadgad tid, som är tre till fyra månader.

Föräldrarna på Gamla berget tvingas skjutsa nerför backen till förskolor och familjedaghem, bland annat till Glashyttan och Järnet.

-Det är klart att det inte känns bra när man bor granne med en förskola och får avslag, men den kommunala ekonomin tillåter bara utbyggnad om det är absolut nödvändigt, säger Plantin.

Hon påpekar också att områden byter karaktär. Just nu kryllar det av barn på Gamla berget, om några år kan situationen vara förändrad.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons