Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att kritisera resursskolan

Annons

Svar till bekymrad förälder:

Bilden som kommit fram av resursskolan är djupt orättvis, även den andra sidan borde få komma till tals.

Jag vill gärna nämna att det finns föräldrar som är nöjda med resursskolan och dess personal och tycker det som målats upp i media är ordentligt orättvist.

Personalen är både kunnig och kompetent.

Min son går snart ut sjuan där och visst har det varit konflikter, det blir det med de här barnen.

Det som fungerar ena veckan behöver inte nödvändigtvis fungera veckan därpå, så det är inte alltid man hänger med. Vare sig som förälder eller som personal.

Utöver ovanstående så är det flera av barnen, bland andra mitt, som har flera olika diagnoser, och det framgår inte alls. Man kan inte gärna såga itu dem för att placera delarna i olika grupper.

Varken personal eller andra elever har någon skyldighet att agera slagpåse när eleverna blir utåtagerande och det händer med jämna mellanrum. Då måste man kanske bokstavligen blåhålla eleven tills det lugnat ner sig. För allas skull.

Vissa kanske inte klarar av att vistas i grupp, ibland får man kanske väga den enskilda elevens skolgång mot övriga elevers

säkerhet och utgå från det.

Resursskolan är bra. Däremot så skulle samtliga övriga skolor behöva mera resurser och kompetens (här brister det ordentligt) när det gäller just de här barnen.

Då kanske resursskolan i slutändan bara behövde ta eleverna med riktigt grava problem och ha två personer per elev.

OCKSÅ EN FÖRÄLDER

Mer läsning

Annons