Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fasthet, inte flum

Annons

Svar till Per Sundberg, 18/6:

Åter igen förvånas man av ett inlägg på debattsidan från en präst i Dalarna som vill försvara humanismen och inte vågar stå för de kristna värderingarna som utgår från bibeln.

Jag förutsätter ändå att det är bibeln som ligger till grund för svenska kyrkans präster och de budskap som de ska förmedla,

Annars så kan man undra vem prästerskapet ska vara just präster för.

Men ändå, så förvånas man av att en präst har en sådan låg hållning till det skrivna Gudsordet. Några utdrag ur artikel:

"Tio Guds bud ratas och kallas för galenskaper i det praktiska utövandet i en kristen tro ..."

Det finns en viktig princip som gäller, om man har ratat ett av buden, så har man ju också underkänt de övriga, de går alltså inte att plocka ut de budord som man tycker passar bäst för en själv.

"Sexualitet är inte kärlek...för den kan med fördel delas med andra ..."

Är det ett bra tips för en fungerande relation i trohet?

"Kyrkan ska inte lägga sig i, eller ha synpunkter på vilka människor som väljer att dela sina liv, det är samhällets sak att ha koll på det...."

Det vill jag inte ens ha någon synpunkt på, för de talar sitt eget språk.

Bara för att man är präst, pastor eller biskop, så har man ändå inte befogenheter att behandla bibelns texter och budskap efter sitt eget tycke.

Det är inte "flum" människor behöver i dag utan fasthet och klara normer. Är inte budskapet klart och tydligt, så har man inga riktlinjer att gå efter och då blir samhället därefter.

INTE HUMANIST

Mer läsning

Annons