Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartfest på Ludvika flygplats

Annons

Den aktuella tävlingen var nämligen inte bara en lokal begivenhet som lockade många åskådare till flygfältet. Helgens dragracing ingick nämligen i den officiella mellansvenska Streetrace-cupen för såväl vassa bilar som dito motorcyklar och skotrar.

- Det här är första deltävlingen och förarna kommer litet varstans ifrån, bland annat från Stockholmstrakten och Mora. Bland deltagarna finns sju motorcyklar men när det gäller skoterförare så är det ingen som har föranmält sig, informerade Lundgren som liksom övriga i arrangörsstaben hade fullt upp med sysslor hela tiden.

- Deltagarna tävlar i olika klasser. Bland annat har vi en särskild klass för standardbilar och gatbilar som ska vara besiktade. Sedan blir det bara värre och värre klasser, fortsatte han.

Efter helgens körningar på flygfältet fortsätter streetracecupen med tävlingar i Tallhed (Orsa), Borlänge och Arvika innan sista deltävlingen äger rum i Vansbro i slutet av augusti. För de som är gripna av den aktuella motorsporten är det således bäddat för en rad spännande upplevelser under sommarsäsongen.

Lokalt har Ludvikaklubben planerat in ytterligare två tävlingar på flygfältet, en i juli månad och en i september. Detta enligt uppgift med flygarnas goda minne.

- Ja, nu är vi överens så gott det går, konstaterar Lundgren i sammanhanget.

Helgens körningar hade stort underhållningsvärde och många kom för att titta på tävlingarna och ta del av kringaktiviteterna. I pausen blev det en sevärd föreställning av och med Jesper Rosling och hans hisnande fyrhjulingshow.

För barnen var det ordnat med en så kallad hoppborg och hela §tiden fanns möjlighet att köpa korv, hamburgare och godis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons