Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartblinda politiker

Annons

Laila Freivalds försökte vid besöket i Borlänge slå i oss lögnen om EU:s förträfflighet, men säger dock en sanning: "Det gick för fort när Sverige gick med i EU".

Och i fartvinden var det ingen som lyssnade till nej-sägare som stod i vägen, de mejades skoningslöst ner av EU-berusade förare med vårt fria självständiga fädernesland i bagaget.

Ett land som nu skulle reas ut till en högst tvivelaktig union, där ingenting positivt inträffat som kommit oss till del.

Vid folkomröstningen om EMU flörtade förre utrikesministern ivrigt med storfinansen för att få deltaga i en fartfylld resa in i EMU. Men då var folket på sin vakt, och lyckades stoppa ekipaget.

Nu höjs berättigade röster för en folkomröstning om EU:s nya grundlag, men nu har regeringen beslutat att inte låta sig stoppas. Nu kör man över dessa rimliga krav.

Laila Freivalds tycker med blek eftertanke att vi borde ha diskuterat mer innan vi gick med i EU, men vi får ta diskussionerna nu i stället.

Javisst, sedan man i hög fart kört in en husvägg så kan man sätta sig ner och diskutera varför man körde så fort, i stället för att bromsa innan olyckan skett.

IVAN RÖNNBÄCK

Mer läsning

Annons