Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färska siffror från vårdkön

Annons

Organisationen Sveriges kommuner och landsting kom ut med rapporten Vårdgarantins effekter - en första rapportering den 21 februari i år. I rapporten kan vi läsa att det i Landstinget Dalarna finns 2058 personer som står i kö för behandling och att 559 personer har väntat på behandling i mer än 90 dagar.

Rapporten visar också att Landstinget Dalarna har långt fler i kö i jämförelse med riksgenomsnittet när det gäller urologi och ingrepp gällande öron, näsa och hals.

När nu organisationen Sveriges kommuner och landsting visat på att dalfolket får stå alldeles för länge i långa köer är det på sin plats att ifrågasätta landstingsledningen.

Kanske att socialdemokraterna vill överlasta skulden på vänsterpartiet men på deras hemsida kunde man inför valet 2002 läsa att "vi har råd med vård för alla". Så vänsterns politik verkar inte hindra socialdemokraterna från att operera bort vårdköerna.

I Landstinget Dalarna har socialdemokraterna haft drygt 80 år på sig att ge en verklig vårdgaranti. Detta har man inte kunnat åstadkomma. Vad säger att det socialdemokraterna inte klarat av att leverera på över 80 år i Landstinget Dalarna ska kunna levereras under nästa fyra års period? Vi kristdemokrater vill leda Lands- tinget Dalarna med både hjärta och hjärna. Ingen patient i Landstinget Dalarna ska behöva vänta längre än tre månader på behandling. För ett Dalarna där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

BIRGITTA SACR...DEUS BIRGITTA SACRÉDEUS ÄR OPPOSITIONSRÅD FÖR KRISTDEMOKRATERNA I LANDSTINGET DALARNA.

Mer läsning

Annons